Ţuica de prune protejează inima

Ţuica de prune protejează inima

Ţuica de prună, consumată în cantităţi moderate, ajută la tratarea mai multor boli. Biochimiştii spun că 30 de mililitri de ţuică de prună, consumaţi zilnic, protejează inima şi tratează chiar şi mai multe afecţiuni ale stomacului şi ale bilei.

Cercetătorii spun că în ţuică se găsesc şase substanţe care hrănesc celulele roşii din organism. Biochimistii americani au dovedit că o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae, este regăsită în ţuica de prună, în cantităţi de 8 ori mai mari. Aceasta enzimă reduce depunerile de colesterol de pe artere. Enzima mai este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite,c u rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).

De asemenea, în cantităţi mici, poate fluidiza sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor, are efect bun asupra neuronilori şi poate stimula memoria.

La persoanele trecute de 60 de ani, consumul moderat de alcool reduce riscul de demenţă şi Alzheimer.

Ţuica are în compoziţie o cantitate foarte mare de fier, aşa că se recomandă şi anemicilor. Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120 la sută viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii.

Băutura de prune, chiar şi fiartă, nu-şi pierde constituenţii, are calitatea de a regla funcţiile hepatice datorită conţinutului bogat de vitamine A, B, C, D1 şi D2.

Cel mai recomandat este ca ţuica de prune să se bea ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de masă, în acest fel având efect maxim. Dacă se bea ţuică înainte de masă, nu se mai consumă apoi nicio băutură.

Sursa : www.obiectiv.info

error: Conţinut protejat !!