Turist rătăcit în zona Babele-Omu, ce a dormit două nopţi sub cerul liber, găsit de salvamontişti

Turist rătăcit în zona Babele-Omu, ce a dormit două nopţi sub cerul liber, găsit de salvamontişti

Un turist de 45 de ani s-a rătăcit în zona Babele-Omu şi a dormit două nopţi sub cerul liber a fost găsit, miercuri, de salvamontişti, după ce rămăsese şi fără baterie la telefon şi nu a putut cere ajutor, informează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

„Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa  a întervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie  2021,pentru  a acorda sprijin  unui  bărbat  care timp de două nopţi a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informaţii, bărbatul  se află în afara oricărui pericol. Echipamentul profesional i-a salvat viaţa turistului care două nopţi a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile”, precizează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

Turistul a fost găsit de o echipă aflată în patrulare, alertată după ce acesta nu s-a întors de pe traseu la maşina parcată în zona telecabinei de la Peştera.

„Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit astăzi, 6 ianuarie, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Buşteni, aflată în patrulare şi care fuse alerta  încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către  echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa  care a sesizat faptul că un autoturism se află  în zona telecabinei Peştera şi propietarul nu a revenit de pe traseu. Bărbatul a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmboviţa şi transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peştera”, mai anunţă Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

Conform sursei citate, turistul are 45 de ani, este din Constanţa, şi a plecat singur în drumeţie la Vârful Omu, în cursul zilei de luni.

„Vremea capricioasă, ceaţa şi precipitaţiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic şi pus în situaţia  de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau  Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat”, precizează Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!