Turişti ucraineni aflaţi pe un traseu în Munţii Bucegi au cerut sprijin jandarmilor montani

Turişti ucraineni aflaţi pe un traseu în Munţii Bucegi au cerut sprijin jandarmilor montani

Mai mulţi turişti ucraineni, aflaţi în dificultate pe un traseu din Masivul Montan Bucegi au cerut , duminică, sprijin jandarmilor montani de la Zănoaga din cauză că nu cunoşteau zona şi erau epuizaţi fizic, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

A fost vorba de şapte turişti care intenţionau să ajungă cu bicicletele, pe un traseu montan, în zona Bran.

”Astăzi, 17 august a.c., un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga, aflat în patrulare auto pe traseele montane a intervenit în zona Dichiu pentru sprijinirea unor turişti ucraineni epuizaţi fizic. Cei şapte turişti, două femei şi cinci bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 30 de ani, plecaseră cu bicicletele pe un traseu montan din Munţii Bucegi, intenţionând să ajungă în zona Bran. La un moment dat, din cauza ploii torenţiale, temperaturii scăzute, de aproximativ 10 °C şi necunoaşterii zonei, aceştia au solicitat sprijinul jandarmilor montani”, se arată în comunicatul IJJ Dâmboviţa.

În urma acţiunii de salvare turiştii ucraineni au fost preluaţi şi conduşi în siguranţă până la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, unde li s-au asigurat pături şi ceai cald pentru a se încălzi. În prezent turiştii se află în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!