Ţuţuianu, despre solicitările de la administraţiile locale pentru clădiri şi terenuri ale Armatei: Am cerut Statului Major o evaluare

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că a cerut Statului Major să evalueze nevoile de clădiri şi terenuri ale Armatei pe următorii 20 de ani, după ce a primit mai multe solicitări de la administraţii locale pentru a ceda unele terenuri sau clădiri deţinute de Armată.

Întrebat de jurnalişti despre solicitarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa de a primi în proprietate Casa Armatei din Târgovişte pentru a putea reabilita clădirea, Ţuţuianu a spus că are o strategie unitară pentru toate cererile de acest fel pe care le-a primit de la autorităţi locale din ţară.

”Răspunsul este acelaşi pe care îl voi da tuturor unităţilor administrativ teritoriale. Am solicitări din toată ţara, sunt contracte în curs sau sunt cedări de terenuri, de imobile pentru care UAT-urile (unităţile administrativ teritoriale, n.r.) aveau obligaţii şi nu şi le-au îndeplinit. Şi vă dau exemple: la Timiş mi s-a cerut Comandamentul de garnizoană, la Arad s-a cerut o unitate militară din interiorul oraşului, Consiliul Judeţean Ilfov mi-a cerut să mut un depozit de muniţie, să le dau terenul să facă un parc industrial tehnologic, Primăria Slatina a preluat în urmă cu câţiva ani o unitate militară, voiau să facă locuinţe, nu au făcut nimic şi au venit să le prelungesc contractul, Primăria Sectorului 5 vrea 100 de hectare din Bucureşti, vă daţi seama că e o valoare extraordinară, este vorba de suta de hectare care a mai fost dată Primăriei Sectorului 5 când era o combinaţie letală Marian Vanghelie – Udrea, în 2011, trebuiau să construiască un cartier de locuinţe acolo şi 25% din locuinţe să dea Armatei”, a spus Ţuţuianu.

Ministrul Apărării a adăugat că a cerut o situaţie de la Statul Major cu privire la necesarul de clădiri şi terenuri ale Armatei pentru următorii 20 de ani.

”Ca principiu: le-am cerut celor de la Statul Major General să evalueze nevoile de clădiri şi terenuri ale Armatei pe următorii 20 de ani şi să îmi spună ce nu poate fi dat, pentru că interesul de securitate naţională este cel mai important pentru toată lumea. Al doilea lucru pe care l-am cerut, să îmi spună, pe solicitările existente, ce putem cere la schimb, Armata are şi ea nevoi: locuinţe, repararea unor imobile ale Armatei, construcţia unir lucruri pentru Armată. Şi vă dau exemplul din Dâmboviţa, unde am primit unitatea militară de la Titu, unde e acum Renault, şi am construit un hangar la Otopeni pentru armată, e cel mai modern hangar. Deci în modul ăsta voi aborda, inclusiv solicitarea de la Dâmboviţa”, a mai spus ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!