Valentin Calcan (PSD): Scăderea economică din 2008-2010 a fost recuperată

calcan

INS (Institutul Național de Statistică) confirmă evoluția bună a economiei românești, susţine într-un comunicat de presă senatorul PSD de Dâmboviţa Valentin Calcan.

Scăderea economică din 2008-2010 a fost recuperată după 2012, mai spune Calcan. Parlamentarul adaugă că ”politicile fiscale sunt confirmate de rezultate și ne aflăm într-o perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic”.

[spoiler title=”Comunicat de presă” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

INS ( Institutul Național de Statistică) a publicat astăzi datele privind Produsul Intern Brut al României pentru trimestrul II 2015. Comparativ cu primul trimestru al acestui al, PIB-ul a avut o evoluție pozitivă de 0,1%. De asemenea, comparând cu trimestrul II din anul trecut, de astă dată, creșterea este de 3,7% ceea ce ne confirmă evoluția bună a economiei românești.

Având o bază de plecare valoarea PIB-ului din anul 2000, în acest moment avem o creștere de +70%.  De alfel, din anul 2000 până în trimestrul II al anului 2008, produsul intern brut a înregistrat o creștere continuă, foarte accentuată în perioada 2005-2007. Criza economică generalizată din anii 2008-2010 a făcut ca și la noi PIB-ul să înregistreze o scădere care însă, după 2012 a fost recuperată și de anul trecut suntem practic peste vârful înregistrat în 2008.

Concluzia este că politicile fiscale sunt confirmate de rezultate și ne aflăm într-o perioadă de creștere sănătoasă a mediului economic.

Este important ca un investitor să aibă o predictibilitate pentru planul său de afaceri. Numai astfel va avea curaj să investească, să creeze noi locuri de muncă, să crească venitul salarial. De astfel de investitori avem și noi nevoie în Dâmbovița, poziția noastră în imediata apropiere a aeroportului internațional Otopeni, a Bucureștiului dar și a zonei turistice montane sunt atuuri pentru o bună competitivitate.

Comunicat de presă Valentin Calcan, senator PSD de Dâmboviţa

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!