Vezi cum arată mall-ul din Târgovişte, va fi inaugurat în curând

Mall-ul din Târgovişte este pe cale să se finalizeze, va avea 150 de magazine şi valoarea investiţiei este de circa 50 de milioane de euro, anunţă, vineri, primarul Târgoviştei, Cristian Stan, care spune că a fost în zona unde se construieşte mall-ul.

„Este pe cale sa se finalizeze santierul care vizeaza „Dâmbovița Mall”, primul mare centru comercial din Târgoviște! Proiectul reprezintă una dintre cele mai importante investitii private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Centrul comercial cuprinde peste 150 de magazine și o varietate mare de spații destinate petrecerii timpului liber. Astfel, nu mai putin de 6 sali de cinema, 1500 de locuri de parcare (inclusiv parcare subterana), un hypermarket de aproximativ 10.000 mp (comparabil cu cel de la Baneasa Shopping City), restaurante, zona de recreere, de practicare a sportului, locuri de joaca pentru copii, toate acestea reprezinta numai cateva dintre reperele proiectului”, precizează primarul Cristian Stan.

În zonă este construit şi un drum de legatură între Bulevardul Regele Carol I şi strada Petru Cercel.

Întreaga zonă de la fosta unitate militară de la Gara Târgovişte este în proces de reabilitare.

„Astfel, pe o suprafata de 16.481 mp, Primaria Targoviste construieste un parc public de agrement, proiect care, in afara amenajarii unei suprafete de peste 14.000 mp. ca si spatiu verde, presupune construirea unei piatete si a unei fantani arteziene, a unui loc de joaca, a unei zone de fitness, a unei biblioteci in aer liber, dar si amenajarea aleilor pietonale si a pistelor pentru biciclete. Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare. Vor fi amplasate cismele si toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete. Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, iar sursa de finantare este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020”, mai anunţă primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!