Vicar eparhial Ionuţ Ghibanu: Am decis să nu candidez pentru un post de consilier judeţean independent

Vicar eparhial Ionuţ Ghibanu: Am decis să nu candidez pentru un post de consilier judeţean independent

Vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a anunţat, vineri, că nu va candida pentru un post de consilier judeţean independent.

Despre candidatura mea ca independent!

Vremurile sunt cum sunt, dar eu am decis să fiu deasupra lor, dincolo de orice maculare inutilă a mea și a instituției pe care o reprezint.

Lupta politică de la noi din județ a căpătat o intensitate mult prea mare, depășind limitele unor confruntări cavalerești, etice și frumoase și, mai mult decât atât, am observat dorința unora de a introduce Biserica, în mod nepermis, în această luptă neprincipială.

Am constatat, analizând foarte serios situația actuală, că o eventuală candidatură a mea, acum, chiar ca independent, ar fi folosită de unii rău intenționați pentru a afecta credibilitatea și imparțialitatea Bisericii și, de aceea, nu le voi permite ca Arhiepiscopia Târgoviștei să fie atrasă în vreun partizanat politic.

Așadar, în deplină responsabilitate, cu mare respect față de toți cei ce au încredere în mine și mă apreciază, am decis astăzi să nu candidez pentru un post de consilier județean independent. Voi  rămâne același ca și până acum, deschis la colaborările de orice fel, care au în vedere mai binele orașului nostru voievodal și al județului în care trăim.

Cred că a venit vremea ca toți cei implicați în lupta politică să înțeleagă că trebuie să fie adversari numai când este vorba despre idei și proiecte și să înceteze orice atac la persoană, să aibă în vedere necesara și rapida dezvoltare a județului Dâmbovița, care riscă să rămână, iar și iar, mult în urma vecinilor cunoscuți.

Mai cred, de asemenea, că avem nevoie de o colaborare interpartinică, sau, mai exect, deasupra intereselor de partid, iar Biserica poate fi un mediator și un factor de echilibru pentru a sprijini cu toții pe semenii noștri și pentru a putea susține marile proiecte din județ.

Să ne dăruiască Bunul Dumnezeu aleși care să poată să facă mai mult bine, să aducă mai multă prosperitate, rectitudine morală și pace din belșug, căci avem nevoie!

Așa să ne ajute Dumnezeu la toți!

Ionuţ Ghibanu

error: Conţinut protejat !!