Victor Ponta, prezent la inaugurarea lucrărilor de la Spitalul Judeţean Târgovişte (video)

Spitalul Judeţean Târgovişte a fost reabilitat printr-un proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei, la inaugurarea de marţi fiind prezent premierul Victor Ponta.

Alături de Victor Ponta, la inaugurarea Spitalului Judeţean de Urgenţă au participat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, ministrul Mediului, Rovana Plumb, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, cel al Apărării, Mircea Duşa, dar şi mai mulţi parlamentari de Dâmboviţa.

ponta spital targoviste

”Victor Ponta a fost, este şi sunt sigur că va fi alături de noi în proiectele pe care le avem de adus la îndeplinire în acest judeţ”, a spus președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Lucrările la Spitalul Judeţean Târgovişte au început în 2010.

În cadrul proiectului european au fost reabilitate complet Policlinica, precum şi alte secţii, iar spitalul a fost dotat cu tomograf şi RMN. De asemenea cinci săli de operaţie au fost dotate la standarde europene.

La acest proiect au fost şi nereguli de implementare, astfel că au fost aplicate corecţii financiare de 25% la contractul de execuţie, 5% la cel de proiectare, 5% la cel de audit şi 10% la contractul de consultanţă.

De aceste corecţii, a spus în mai multe rânduri actualul preşedinte al CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este responsabilă fosta conducere a instituţiei, întrucât proiectul a fost demarat şi licitaţiile au avut loc în mandatul lui Florin Popescu.

ponta tutuianu

”Dacă era vorba de o dovadă de trucare efectivă a licitaţiei probabil că se anula cu totul contractul. A fost vorba de nereguli. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat, pentru că eu o spun sincer, eu îmi doresc să existe spitalul, să fie modern, după aceea sigur îi sancţionez pe cei vinovaţi, dar ideea că nu facem spitalul era foarte rea. Deci şi pentru spitalul de aici şi pentru multe alte câteva sute de obiective unde s-au aplicat corecţii financiare, dacă nu le preluam la buget se blocau proiectele şi nici astăzi nu aveam spitalul judeţean finalizat”, a precizat premierul Victor Ponta.

Pe lângă proiectul europen, în cadrul aceluiaşi spital s-au făcut investiţii cu fonduri de la bugetul judeţean. Astfel, anul acesta a fost reabilitată secţia de dermatologie, cu finanţare integrală de la CJ Dâmboviţa, proiect care a costat 1,3 milioane de lei. Pereţii imobilului în care funcţionează secţia au fost reabilitaţi termic, a fost consolidată structura de rezistenţă, au fost recompartimentate spaţiile medicale şi saloanele şi au fost refăcute instalaţiile electrice, termice şi sanitare.

Tot anul acesta şi tot din fonduri de la bugetul judeţului a fost modernizată secţia de reumatologie a Spitalului Judeţean Târgovişte, cu fonduri de circa 550.000 lei.

spital targoviste

CJ Dâmboviţa a alocat peste un milion de lei pentru realizarea unor căi de acces şi a unor parcări, precum şi pentru construirea unei porţi de acces, montarea de bariere automate şi de balustrade de protecţie în zona pietonală la Spitalul Judeţean Târgovişte.

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a beneficiat de lucrări de modernizare de circa 500.000 de lei, bani asiguraţi de unitatea medicală.

error: Conţinut protejat !!