Virgil Guran, PNL: Săptămâna viitoare depunem moţiunea; dacă cei ce au semnat se ţin de cuvânt va trece

Virgil Guran, PNL: Săptămâna viitoare depunem moţiunea; dacă cei ce au semnat se ţin de cuvânt va trece

Vicepreşedintele PNL Virgil Guran a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că moţiunea de cenzură va fi depusă săptămâna viitoare şi că va trece dacă cei care au semnat-o se vor ţine de cuvânt.

„Sunt şanse mari să treacă moţiunea. Luni o să hotărâm dacă o depunem luni sau marţi, oricum săptămâna viitoare, cel puţin în momentu de faţă aceasta este hotărârea: săptămâna viitoare să o depunem. Mai avem discuţii cu celelalte formaţiuni politice (…). Dacă toţi cei care au semnat se ţin de cuvânt, moţiunea trece sigur„; a spus Guran.

Acesta a adăugat că liberalii vor o guvernare a „Opoziţiei reunite”, dar nu exclude nici un guvern minoritar susţinut de formaţiunile politice aflate acum în Opoziţie.

„Ne dorim o guvernare cu Opoziţia reunită (…). În cazul în care nu se poate realiza acest lucru, este posibil să existe şi un guvern minoritar sprijinit de ceilalţi. Vă spun foarte sincer, noi ne asumăm acest lucru şi s-a văzut că suntem iniţiatorii moţiunii, privind realist, unii probabil şi-au făcut alte calcule, dacă nu vor să intre, în sensul că întotdeauna când intri la guvernare există o erodare a imaginii. Eu sper să aibă răspunderea şi curajul de a intra la guvernare. Ţara trebuie guvernată (…) în momentul de faţă nu e bine ce se întâmplă. Să vii şi spui doar: noi am mărit pensiile şi salariile, lucru bun, recunosc, dar să nu iei toate celelalte măsuri pentru a putea susţine acest lucru, pentru a putea susţine investiţiile…”, a mai spus preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran.

Despre componenţa guvernului, în cazul în care moţiunea de cenzură va trece, Guran spune că nu s-a stabilit nimic, cu excepţia propunerii de premier, respectiv liderul PNL Ludovic Orban.

„Nu s-a stabilit nicio listă. Dacă cineva din partid, indiferent ce funcţie are, şi-a permis să facă liste şi crede că va trece această listă doar aşa, se înşeală. Suntem hotărâţi să ne spunem cuvântul şi ne cunoaştem între noi, ştim cine are capacitate să facă treabă şi cine nu (…). Referitor la premier, propunerea noastră este clară, am votat-o în Consiliul Naţional de un an de zile: Ludovic Orban prim ministru„, a precizat Virgil Guran.

error: Conţinut protejat !!