”Visul lui Fundulea”, la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

”Visul lui Fundulea”, la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

”Visul lui Fundulea” va fi pusă în scenă, sâmbătă şi duminică de la ora 19.00, la Teatrul Tony Bulandra Târgovişte.

Distribuţia: Puiu Jipa, Liviu Cheloiu, Ioana Grigoriu, Maria Nicola, Sebastian Bălăşoiu.

[spoiler title=”SHAKESPEARE UNDERGROUND sau „VISUL LUI FUNDULEA”” open=”yes” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Shakespeare… Marele dramaturg al marilor actori. Shakespeare… autorul marilor tirade pentru marii actori. Ei bine, Shakespeare e precursorul (și) al teatrului underground. Da, da, citiți bine. Shakespeare și „underground”-ul!!?? Ei bine, prin secolele XVI-XVII trupe de artiști mai amărâți jucau prin cârciumi tot felul de mistere, scenete, improvizații mai mult sau mai puțin politice. Pentru câțiva bănuți și o cană cu bere acești… actori(să le zicem așa) compuneau tirade, dialoguri pentru a desfăta clienții care nu ajungeau la Teatrul Globe sau la alte teatre ce funcționau pe vremea aceea. Shakespeare umbla peste tot în căutarea subiectelor, actorilor și a băuturii, probabil. Așa a ajuns să-i vadă la „lucru” pe Fundulea, Gutuie, Botișor, Flaut, Subțirelu… Parcă ați mai auzit de numele acestea. Ei sunt actorii cărora Shakespeare le-a oferit nemurirea aruncându-i în ”Visul unei nopți de vară”.

O mână de oameni cu diverse meserii (țesător, cârpaci de foale, tâmplar și cine mai știe ce) se adunau și, pe baza unor vechi legende sau povești, se apucau să însăileze tot felul de producții „teatrale” cu care sperau să gâdile urechile simandicoase ale celor de la curte. Dacă au reușit sau nu, istoria nu ne spune. Shakespeare însă a spus-o. Cu UMOR.

„Prea trista comedie și prea tragica moarte a lui Pyram și-a Thisbeii” își intitulează meșterii de mai sus „producția” pe care speră să o aducă în fața curții. Cu icnete, poticneli, sperieturi, cu decoruri și costume improvizate din te miri ce ei reușesc să ducă la bun sfârșit acest „proiect” și să provoace toate stările posibile și -mai ales- imposibile în rândul audienței.

Liviu Cheloiu, Sebastian Bălășoiu, Maria Nicola, Ioana Farcaș Grigoriu și Corneliu Jipa vor aduce în fața dumneavoastră un vis mai mic din marele vis care e „Visul unei nopți de vară”.

Improvizație, tragedie, lupte seculare, pirotehnie din felinare, halbe de bere și un decor mirobolant cu costume falaminoase vă vor aduce încântarea în… „Visul lui Fundulea”! După Shakespeare… mult după Shakespeare.

Comunicat Teatrul Tony Bulandra Târgovişte

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!