Ceremonial de înmânare a drapelului de luptă pentru Centrul de Perfecţionare al Jandarmilor de la Ochiuri

jandarmi-drapel-02

Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, a primit, vineri, Drapelul de Luptă, în cadrul unui ceremonial militar ce a avut loc în centrul municipiului Târgovişte, în Piaţa Tricolorului.

Inspectorul General al Jandarmeriei Române, general maior Mircea Olaru, a înmânat Drapelul de Luptă comandantului centrului de la Ochiuri, maior Teodor Cernat.

”Noi, Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, continuăm astăzi tradiţia seculară a Jandarmeriei Române. Primirea Drapelului de Luptă, confirmă încă o dată munca depusă de militarii din cadrul centrului de-a lungul  celor 10 ani de activitate, desfăşurată cu profesionalism. Începând cu astăzi, Drapelul reprezintă unitatea şi imaginea noastră. El va fi transmis din generaţie în generaţie, ca simbol al unităţii şi continuităţii. Vă mulţumim că aţi fost astăzi alături de noi. Servim Patria!”, a spus comandantul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, maior Teodor Cernat.

Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea subunităţilor constituite din militari ai Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, ai Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Sălaj şi Dâmboviţa, ai Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, Unităţii Speciale Jandarmi Gardă de Onoare şi Protecţie Instituţională Bucureşti, pe acordurile Muzicii Militare Reprezentativă a Jandarmeriei Române.

jandarmi-drapel-01

La eveniment, alături de jandarmi au fost prezenţi prefectul de Dâmboviţa, Ioan Marinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, alte oficialităţi, parlamentari şi localnici.

”Decretul de acordare a Drapelului de Luptă a fost semnat la data de 18 februarie a.c., de către preşedintele României, Klaus Werner Iohannis. Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului apărării naţionale, a ministrului de interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii”, se arată într-un comunicat al Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Conform documentului, drapelul de luptă este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la anumite ceremonii militare – de Ziua Naţională a României, de Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea jurământului militar şi chiar la funeralii militare. Ori de cate ori este scos, Drapelul de lupta este apărat de garda drapelului, formată din şapte membri – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi cinci însoţitori. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.

”Prin drapelul de luptă se evocă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile de luptă ale unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României”, se mai arată în comunicatul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

error: Conţinut protejat !!