Dâmboviţa: Continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”accidentul”; cum să vă feriţi

Dâmboviţa: Continuă tentativele de înşelăciune prin metoda ”accidentul”; cum să vă feriţi

Poliţiştii dâmboviţeni au fost sesizaţi, în perioada 2-3 august, că trei cetăţeni ar fi fost contactaţi telefonic de persoane necunoscute care, sub pretextul implicării unor rude în accidente de circulaţie, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, respectiv 8.000 euro, 36.000 lei şi 13.000 lei.

Banii solicitaţi erau necesari o presupusă intervenţie chirurgicală.

Deşi părţile vătămate s-au aflat sub influenţa impulsului emoţional, acestea au verificat veridicitatea informaţiilor, constatatând că membrul familiei indicat nu a fost implicat în niciun eveniment rutier.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa îi caută acum pe cei care au pus la cale înşelăciunea.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor:

Manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi nu daţi curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională.

Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier; cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau apelaţi chiar persoana respectivă pe numărul cunoscut de dumneavoastră. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmarească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

 

error: Conţinut protejat !!