Dâmboviţa: Două femei, administrator financiar la mai multe şcoli, au sustras peste 600.000 de lei

Dâmboviţa: Două femei, administrator financiar la mai multe şcoli, au sustras peste 600.000 de lei

Două femei, administrator financiar la mai multe şcoli din Dâmboviţa, au sustras peste 600.000 de lei din banii unităţilor de învăţământ, informează, joi, IPJ Dâmboviţa.

Cele două persoane sunt cercetate pentru delapidare în cadrul unui dosar penal.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că bănuitele, în perioada 2016 – 2019, în calitate de administratori financiari la opt unităţi de învăţământ, din judeţul Dâmboviţa, şi-ar fi însuşit pe nedrept, în mod fraudulos, 665.692 de lei din resursele financiare ale respectivelor unităţi şcolare”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au pus în aplicare, miercuri, două mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Târgovişte şi Aninoasa, la domiciliile celor două femei, de 44 şi 41 de ani.

Cele două au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând, ca pe parcursul zilei de joi, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru luarea unei măsuri preventive.

error: Conţinut protejat !!