Grevă generală la Quadra Invest Târgovişte, angajaţii cer salarii mai mari şi sporuri

Grevă generală la Quadra Invest Târgovişte, angajaţii cer salarii mai mari şi sporuri

Salariaţii de la Quadra Invest Târgovişte, firmă care produce mobilă şi decoraţiuni, sunt în a zecea zi de grevă generală, protestatarii cer salarii mai mari şi acordarea unor sporuri.

”Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” susţine greva generală declanşată de membrii Sindicatului Valahia în SC Quadra Invest SA Târgovişte şi adresează o chemare de solidaritate pentru toţi salariaţii aflaţi în a zecea zi de grevă generală. Într-o ţară în care clasa politică asigură prin lege salarii şi pensii la nivel european doar pentru propria nomenclatură, singura şansă de a trai mai bine a lucrătorilor este să-şi câştige drepturile prin luptă şi proteste sindicale”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa, semnat de preşedintele Bogdan Hossu.

Conform sursei citate, principalele revendicări ale salariaţilor de la Quadra Invest sunt: creşterea salariului minim pe societate la 1.500 lei şi acordarea de sporuri şi alimentaţie de protecţie şi întărire a organismului pentru salariaţii care lucrează în prezenţa noxelor, până când noxele vor fi eliminate definitiv; acordarea sporului pentru vechimea în muncă; acordarea concediului de odihnă în raport cu vechimea în muncă; stabilirea unui acord în ce priveşte promovarea anuală a lucrătorilor; includerea pauzei de masa în programul normal de lucru; stabilirea programului de lucru în concordanţă cu orarul transportului local, pentru ca salariaţii să poată folosi mijloacele de transport în comun; acordarea primelor sociale în cuantum egal pentru toţi salariaţii.

”Declanşarea grevei generale în condiţiile legislative, sociale şi economice pe care le oferă România astăzi presupune un mare act de curaj, încredere în şansa ta de a trai mai bine, dar menţinerea acestei stări timp de 10 zile denotă solidaritate, forţă sindicală, unitate şi determinare. Filiala CNS „Cartel ALFA” Dâmboviţa va organiza miercuri, 27 iulie 2016, o acţiune publică de susţinere a grevei generale de la SC Quadra Invest SA, acţiune la care va participa preşedintele CNS „Cartel ALFA”, domnul Bogdan Iuliu Hossu”, se mai arată în comunicatul Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”.

Quadra Invest SA este o firmă privată din Târgovişte, producător de mobilă, iar numărul angajaţilor societăţii este de circa 100.

error: Conţinut protejat !!