Inspector de la Finanţele Publice Dâmboviţa, prins luând mită

Inspector de la Finanţele Publice Dâmboviţa, prins luând mită

UPDATE 7 octombrie: Tribunalul Prahova a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a inspectorului de la Finanțe Publice Dâmbovița, Radu Gheorghe.

Un inspector din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița a fost prins în flagrant, marţi, în timp ce lua mită de la un întreprinzător căruia i-a cerut 2.500 de lei, dar şi legume, ”în sensul favorizării în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă”.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 06.10.2015, ora 19:45, până la data de 07.10.2015, ora 19:45, a inculpatului Radu Gheorghe, inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat DNA.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe, în calitate de inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, a pretins de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunțător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranșă de 500 lei, în sensul favorizării sale în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă.

Conform DNA, în același context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeași persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.

La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Radu Gheorghe a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare cea de-a doua tranșă a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă.

Inculpatului Radu Gheorghe i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat la data de 07 octombrie 2015, la Tribunalul Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

error: Conţinut protejat !!