Percheziţii la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa, funcţionar reţinut pentru mită

finante-anaf

Un funcţionar al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Dâmboviţa a fost reţinut pentru mită, după percheziţii efectuate la sediul instituţiei şi la domiciliul suspectului, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Dâmboviţa, remis vineri.

Mita primită de funcţionar era pentru a urgenta deciziile privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, necesare înmatriculării acestora.

”La data de 15.09.2016, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dâmboviţa, cu sprijinul lucrătorilor D.G.A. – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, două la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (A.J.F.P.) Dâmboviţa şi unul la domiciliul suspectului C.D.C. Totodată, au fost puse în executare 20 mandate de aducere, cu sprijinul lucrătorilor I.P.J. Dâmboviţa”, se arată în comunicatul DGA Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în fapt, în perioada iulie – august 2016, C.D.C., consilier superior în cadrul A.J.F.P. Dâmboviţa, a primit sume de bani şi alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule, necesare înmatriculării acestora.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat faptul că, în cursul a 21 de zile lucrătoare, funcţionarul public a primit de la aproximativ 30 de persoane sume de bani de până la 200 de lei, precum şi diferite bunuri, în scopul arătat mai sus.

”Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locul de muncă şi la domiciliu funcţionarului public au fost identificate sume de bani şi băuturi alcoolice. În cauză au fost audiate 18 persoane în calitate de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită”, se precizează în comunicatul DGA Dâmboviţa.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii, în concurs, a mai multor infracţiuni de luare de mită, împotriva acestuia luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de vineri, suspectul va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

error: Conţinut protejat !!