Primăria Târgovişte: Au început primale lucrări importante şi în Parcul Chindia

Primăria Târgovişte: Au început primale lucrări importante şi în Parcul Chindia

Au debutat primele lucrări importante și în parcul Chindia, cea mai extinsă zonă verde și de relaxare din orașul nostru, anunţă, miercuri, primarul Târgovişte, Daniel Cristian Stan.

„Astfel, pe strada Cornel Popa, în zona skatepark și a pasarelei de acces pe Mihai Bravu, pe o suprafață de 1700 mp., au început intervențiile prin care este realizată o nouă intrare către parc și Gradina Zoologică, dar și o parcare auto pentru aproximativ 40 de autoturisme și 2 autobuze, investiție de natură să contribuie la diminuarea aglomerației din zonele de acces în Parcul Chindia”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Conform edilului, etapa următoare de reabilitare a parcului se materializează într-un amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare, construirea unui podeț de traversare a lacului etc. Lucrările vor viza și Grădina Zoologică. Construcțiile, ca suprafață cumulată, nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde.

Suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de metri pătraţi. Valoarea investiției va depăși 40 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi.

error: Conţinut protejat !!