Stolojan, A. Năstase şi Ponta, la inaugurarea sediului a două facultăţi de la Universitatea Valahia

Stolojan, A. Năstase şi Ponta, la inaugurarea sediului a două facultăţi de la Universitatea Valahia

Sediul facultăţilor de Ştiinţe Economice şi de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare a fost inaugurat, luni, în campusul Universităţii Valahia, în prezenţa foştilor premieri Theodor Stolojan, Adrian Năstase şi Victor Ponta.

”Noi credem că o universitate devine zi de zi mai bună dacă oferă servicii academice şi sociale de cea mai bună calitate, iar faptul că ne găcim astăzi aici nu face altceva decât să demonstreze acest lucru. Clădirea pe care o inaugurăm astăzi va găzdui două facultăţi (…). Clădirea a început să fie construită în anul 1998. Avem planuri mari şi pe viitor. Vom continua lucrările la cel de-al treilea corp, Corpul C, în acre vom avea Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Facultate a de Ştiinţe Umaniste”, a spus rectorul Universităţii Valahia Târgovişte, Călin Oros.

inaugurare-campus

Noile spaţii de învăţământ se întind pe o suprafata de peste 8.000 de metri pătraţi. În noua clădire sunt două amfiteatre, 18 săli de curs, şapte laboratoare, un depozit de carte şi o bibliotecă. Aici îşi vor derula activităţile aproximativ 1.600 de studenţi şi 100 de cadre didactice şi personal auxiliar. Lucrările de construcţie au fost demarate în decembrie 1998 şi au fost finanţate din fonduri guvernamentale şi din bugetul propriu.

Campusul Universităţii Valahia este singurul din ţară construit de la zero după 1989.

La inaugurarea de luni au fost prezenţi trei foşti premieri: Theodor Stolojan, cel care în calitate de premier semna în 1992 hotărîrea de guvern de înfiinţare Universităţii Valahia, Adrian Năstase şi Victor Ponta. De asemenea au participat foştii miniştrii Rovana Plumb, Sorin Câmpeanu, Eugen Teodorovici, Daniel Constantin, precum şi autorităţi judeţene, parlamentari, membri ai comunităţii academice, studenţi.

oros-discurs-inaugurare

valahia-inaugurare

ponta-nifon

 

error: Conţinut protejat !!