Dâmboviţa: Maşină cu patru turişti, căzută într-o râpă în Munţii Bucegi; nimeni nu a fost rănit grav

masina-rapa

Patru turişti, între care un copil, au căzut cu maşina într-o râpă adâncă de 10 metri, în Munţii Bucegi, au cerut ajutor la 112, dar până la sosirea jandarmilor au reuşit să iasă singuri din maşină, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, remis luni.

Conform sursei citate, incidentul a avut loc duminică.

”În urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga, au intervenit pe DJ 713A din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor turişti care se aflau în dificultate. Cele patru persoane, trei adulţi şi un copil minor, din judeţul Prahova intenţionau să ajungă în zona Padina. La un moment dat, într-o curbă de pe DJ 713A Dichiu – Zănoaga, la aproximativ 1 km de intersecţia cu DJ 714 Peştera – Moroeni, conducătorul auto a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi s-a răsturnat cu autovehiculul într-o râpă adâncă de aproximativ 10 metri”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

Ajunşi în zona indicată jandarmii montani i-au găsit pe cei patru turişti într-o stare fizică bună, după ce au reuşit să iasă singuri din autovehiculul răsturnat, fiind nevoie de acordarea măsurilor de prim-ajutor copilului minor care era speriat şi prezenta o escoriaţie în zona gurii.

Autovehiculul avariat a fost scos din râpă cu ajutorul unui buldoexcavator, turiştii aflându-se în prezent în afara oricărui pericol. La faţa locului a fost prezentă şi Poliţia pentru Platoul Montan Bucegi.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

error: Conţinut protejat !!