Ministrul Economiei, la automecanica Moreni: Avem un război la graniță, reformarea industriei de apărare este urgentă

Ministrul Economiei, la automecanica Moreni: Avem un război la graniță, reformarea industriei de apărare este urgentă

Avem un război la graniță, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea națională şi, în acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă, a postat, vineri, pe pagina sa de facebook, ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Ministerul Economiei va finaliza, pânâ la sfârșitul anului, strategia industriei de apărare după 7 ani de când acest segment industrial nu a mai avut la bază o strategie prevăzută într-un document solid, pragmatic, actualizat şi configurat noilor realităti cu care ne confruntăm. Avem un război la graniță, dar şi responsabilitatea de a asigura securitatea națională.  În acest context, reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă”, susţine ministrul Economiei.

Acesta a participat vineri, la Moreni, judeţul Dâmboviţa, la un eveniment prilejuit de aniversarea a 54 de ani de activitate a Automecanica Moreni.

„La mulți ani, Automenica Moreni! Aniversarea celor 54 de ani de activitate vine într-un context geopolitic foarte important care ne provoacă la mobilizare şi mai ales la acțiune în ceea ce privește reforma industriei de apărare”, a mai spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

În discursul său de la Automecanica Moreni, ministrul a vorbit despre necesitatea modernizării fabricii şi rentabilizării acesteia.

„De la 1 noiembrie un număr de tineri vor veni să lucreze la Moreni, că începem să readucem tinerii în această uzină. Dar cred că mai avem multe lucruri de făcut (…) şi va trebui să discutăm cu beneficiarul nostru final, cu Ministerul Apărării Naţionale, cum putem aduce aceste acţiuni, din partea noastră şi din partea MapN, spre un obiectiv final, asigurarea unei capabilităţi la Moreni pentru SMFT (Statul Major al Forţelor Terestre, n.r.), pentru transportoarele mobile, fie că vorbim de mentenanţă, fie că vorbim de producţie. Cei din moreni ştiu că vor avea sprijinul meu necondiţionat”, a afirmat ministrul Economiei.

La evenimentul de la Moreni au fost prezenţi şi ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Prokopchuk Ihor, Iulian Chifu – consilier al pimului ministru, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, autorităţi locale, parlamentari, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale.

Automecanica Moreni a fost înfiinţată în 1968, sub numele de IAM, având ca principal obiect de activitate fabricarea de autovehicule blindate pe roţi. Pe parcursul celor 54 de ani de activitate a realizat peste 15.000 de produse, majoritatea destinate exportului în spaţiul ex-Sovietic, fosta Republica Democrată Germană, Algeria, Bangladesh. Automecanica Moreni este filială a Romarm.

error: Conţinut protejat !!